Textured paper

Opastusta paperien valintaan

Paperilla on suuri merkitys tuotteen lopulliseen ulkonäköön ja tätä olisi hyvä miettiä jo suunnittelun alkuvaiheessa. 

Myymälöissämme on saatavilla paperimalleja ja voit pyytää ilmaisen vedoksen nähtäväksi ennen koko erän painamista.
Ammattitaitoiset myyjämme auttavat myös mielellään, mikäli et ole varma mikä papereistamme sopisi sinun designiisi.

Postcard

Olemme ottaneet valikoimaamme perus papereiden lisäksi myös muutaman erikoisemman vaihtoehdon, joiden avulla loihdit esimerkiksi upeat hääkutsut tai mieleenpainuvat käyntikortit. Grammamäärät eivät aina kerro totuutta paperin paksuudesta. Huokoiset ja tekstuuriset paperit tuntuvat paksummalta, kuin grammamäärä antaa ymmärtää, sen sijaan tiivis Matta High Grade tuntuu hieman grammamääräänsä ohuemmalta.
Otathan myös huomioon, että digipainossa väripinta tuo pienen kiillon / pinnoitteen korttiin. Täysin mattainen paperiin imeytynyt väri tulee vain offset painolla, joka on hyvin paljon kalliimpi menetelmä, mutta toki myös mahdollinen.
Kaikki paperimme ovat FEC ja PEFC sertifikoituja, näet tarkemmat speksit jokaisen tuotekuvauksen alta.

Paperivalikoima

MEB STANDARD

Matta (140g/190g/300g)
Klassinen pinnoittamaton puhtaanvalkoinen mattapaperi sopii mille vain designille ja siinä toistuvat värit todenmukaisesti. Mattapaperi on monen suosikki, sillä se tuntuu orgaaniselta paperilta pienen huokoisuutensa vuoksi.

Silk (150g/200g/300g)
Modernimpi pinnoitettu puolikiiltävä Silk paperi toistaa kuvat valokuvalaatuisesti sileän pintansa ansiosta. Myös värit toistuvat upeasti tällä paperilla, mutta tietyt sävyt saattavat hieman muuttua, sillä paperi ei ole täysin puhtaanvalkoinen.

Postcard (260g)
Postikorttipaperi on kahden yllä olevan sekoitus eli päältä pinnoitettu sileä ja takaa mattapintainen, joten tämä paperi sopii postikorttien lisäksi esimerkiksi leima- tai lahjakorteiksi. Oletuksena kuva- / logopuoli tulee aina sileälle puolelle, joten muistathan mainita, mikäli haluat painatuksen eri tavalla. Tällä paperilla saat tehtyä hieman taiteellisempia kortteja esim. vaihtamalla juuri nuo oletukset päinvastoin!

Matta High Grade (100g/160g/150g/250g/350g)
Tämä hyvin tiivis mattapaperi on täydellinen valinta esimerkiksi portfolioiden ja presentaatioiden tulostukseen. Puhtaanvalkoisessa
sileässä paperissa kuvat ja värit tulostuvat kauniisti ja paperi tuntuu erittäin laadukkaalta.
(Grammamäärästään huolimatta emme suosittele tätä käyntikortteihin, sillä se jää hieman liian ohueksi.)

VINKKI! Laminoimalla kortit saat niistä erittäin kestävät ja muutenkin laadukkaan tuntuiset!

Paperivalikoima

MEB ECO

Eco Matta (150g/300g)
Kaikki paperimme ovat luontoystävällisiä, mutta tämä ecopaperi on täysin kierrätetystä paperista valmistettua, joten voit olla varma, että yhtäkään puuta ei ole kaadettu takiasi. Eco paperi ei ole valkaistua, joten värit eivät toistu yhtä kirkkaasti, kuin perus mattapaperilla ja joukossa saattaa olla pieniä "sattumia". Orgaaninen ja ekologinen paperi on ollut hyvin suosittu parin vuoden ajan joten sitä voisi kutsua jopa trendikkääksi.


Eco Brown (230g)
Jos haluat olla varma, että kaikki tietävät korttisi olevan ekologinen, niin valintasi on selvä - Tämä ruskea paperi ei kuitenkaan sovi kaikille designeille, sillä värinsä takia kuvat ja täysväritaustat eivät juuri näy. Tälle paperille paras valinta on siis yksinkertainen grafiikka ja voit myös valita lisävalinnoista valkoisen musteen, jolla varmasti erotut joukosta. 

Paperivalikoima

MEB PREMIUM

Textured (170g/300g)
Upea puhtaan valkoinen tekstuuripaperi sopii täydellisesti kutsuihin, menuihin, diplomeihin sekä käyntikorteiksi. Paperi tuntuu ja näyttää laadukkaalta ja teet sillä varmasti vaikutuksen. Ota kuitenkin huomioon, että varsinkin paksummassa versiossa isot väripinnat eivät tulostu täysin tasaisesti, joten suosittelemme näihin yksinkertaisia grafiikoita.

Cream (150g/300g)
Vaalean kerman värinen mattapaperi on tyylikäs valinta käytikortteihin, kutsuihin ja menuihin. Sileän pintansa ansiosta kuvat tulostuvat tasaisesti, mutta paperin kellertävä sävy muuttaa hieman värejä.

Metallic (120g/290g)
Metallinhohtoinen mattapaperi on hääjuhlien ehdoton hittituote. Paperi sopii myös täydellisesti esimerkiksi kauneussalonkien, ravintoloiden tai miksei vaikka metallialan yrityksien käyntikortiksi. Tähän paperiin tulostuvat värit suht tasaisesti, suosittelemme kuitenkin välttämään tummia isoja väripintoja. Toisaalta tällä paperilla on monia ulottuvuuksia, joten tämä sopii hyvin myös taideprojekteihin ja muihin erikoisempiin designeihin. Muista, että ensimmäinen koevedos on aina ilmainen!

Paperivalikoima

Supergold (250g)
Kultaisella metallinhohtoisella mattapaperilla luot mieleenpainuvat kutsut tai käyntikortit. Tämä on valinta silloin, kun haluat säväyttää! Suosittelemme vain yksinkertaisia grafiikoita ja välttämään isoja väripintoja.

Black (90g/270g)
Mustaksi värjätty mattakartonki sopii yksinkertaisille grafiikoille. Vaatii yleensä valkoisen musteen, myös musta muste tulostuu ”lakkaefektinä” kivasti. Tämä on ajaton tyylikäs valinta käyntikorteille ja sopii hyvin myös menuihin ja kutsuihin.

Leather (300g) (erikoistuote)
Tällä paperivalinnalla erotut varmasti joukosta. Tekstuurinen pinta mukailee klassista nahkapintaa, johon voit painaa esimerkiksi vaate- tai sistusfirmasi logon tai tämä on myös oiva valinta erikoisemmaksi perus käyntikortiksi! Suuria väripintoja tai kuvia emme suosittele kummallekkaan puolelle eli käytäthän yksinkertaisia grafiikoita.

Eco Brown