MEB pingviinimaskotti pingviiniä kuvaavan sisustusjulisteen vieressä

Sisustusjulisteen Suunnittelu - 10 Esimerkkiä

Huoneen sisustus on usein pitkä ja vaikea prosessi: ensin pitää miettiä huonekalujen sijoitusta, kokeilla sitä ja vaihtaa, kunnes lopulta päästään miellyttävään asetelmaan. Huonekalujen lisäksi pitää samanaikaisesti miettiä seinien koristelemista. Tämä on kriittinen vaihe, sillä seinälle menevät sisustuselementit voivat olla ristiriidassa huonekalujen sijoituksen kanssa, jolloin kokonaisuutta pitää muuttaa.

Emme voi antaa huonekohtaisia sisustusneuvoja, mutta voimme kertoa lisää seinille menevistä sisustuselementeistä, tässä tapauksessa sisustusjulisteista.

Sisustusjulisteet ovat yksi yleisimpiä tapoja koristaa kodin seiniä maalauksien jälkeen ja ne ovat huomattavasti edullisempia. Myöskään kehystettyjen sisustusjulisteiden luoma tunnelma ei juurikaan poikkea maalauksista, paitsi ehkä tilauksena luotu öljyvärimaalaus, joka on ainutlaatuinen ja taiteilijasta riippuen sijoituskohde.

Kerromme tässä blogissa kymmenen ideaa sisustusjulisteille, joita voit sitten hyödyntää oman tilasi sisustuksen suunnittelussa. Sisustusjulisteiden designit vaihtelevat valmiista kuvista aina itse luotuihin tai otettuihin kuviin.

1. Sisustustaulu vanhasta mainosjulisteesta

Sisustusjulisteiden osalta yksi pitkäkestoisimmista trendeistä on käyttää vanhoja, tekijänoikeuksien suojan alta poistuneita mainosjulisteita. Yksi kuuluisimmista esimerkeistä on oheinen 1800-luvun mainosjuliste Pariisin yhdestä ensimmäisistä yöklubeista, Le Chat Noir. Näissä sisustusjulisteissa vetää puoleensa klassinen tyyli, perinteisen taiteen jättämä jälki väreissä ja visuaalisessa tekstuurissa, kuin myös tekijänoikeusvapaa käyttö ja populaarikulttuuri

Huomioi kuitenkin, että tekijänoikeusvapaa käyttö koskee vain alkuperäistä teosta eli tarkista skannauksien tai teoksista otettujen kuvien tekijänoikeusmerkinnät. Tekijänoikeuksissa on kuitenkin poikkeus yksityiseen käyttöön menevästä kopioinnista, esimerkiksi perheen kesken.

Le Chat Noir on sen verran vanha juliste, että tekijänoikeus on rauennut jo aikaa sitten, vapauttaen mainosjulisteen käytön populaarikulttuurille, joka on käyttänyt sitä eri tarkoituksissa. Le Chat Noir -julistetta on käytetty muun muassa teemaravintoloissa ja yökerhoissa, kuin myös elokuvissa ja erilaisissa painatuksissa, kuten postikorteissa ja tietenkin sisustusjulisteissa, levittäen tunnettuvuutta ympäri maailmaa ja ylläpitäen designin suosiota.

Tällaiset sisustusjulisteet sopivat vaikka mihin, mutta esimerkkinä voisi olla itse tehdyn baaritiskin, oman ruokatilan tai ravintolan sisustaminen.

Le Chat Noir -sisustusjuliste, kirjaimellisesti musta kissa vanhan yökerhon mainosjulisteessaLe Chat Noir -sisustusjuliste, kirjaimellisesti musta kissa vanhan yökerhon mainosjulisteessa

2. Kehystetty taidejuliste kuuluisasta maalauksesta

Kuten edellisessä kohtaa, tässäkin korostuu vahvasti tekijänoikeudet ja niiden raukeaminen. Moni kuuluisa taiteilija on kuollut satoja vuosia sitten ja elivät ennen tekijänoikeuksien lakikonseptin syntyä, esimerkiksi Mona Lisan luonut Leonardo Da Vinci, joka kuoli vuonna 1519, tai oheisen maalauksen luonut Vincent Van Gogh, joka kuoli vuonna 1890. Myös tässäkin tapauksessa kannattaa tarkistaa maalauksen skannauksien tai kuvien tekijänoikeudet jos haluat sisustaa liiketoimintasi.

Julisteen tarkoitus on tuoda sisustuskohteeseen kuuluisan maalauksen luomaa arvokkuutta, vaikkakaan se ei ole aito ja tekstuurit puuttuvat, mutta kehystettynä, lasitettuna ja kauempaa katsottuna se käy hyvin aidosta. 

Meillä MEB:llä on vaihtoehto julisteille realismia tavoitteleville, nimittäin puuvillainen kanvaasi, joka jäljittelee pitkälti maalauksen tekstuuria. Eli mikäli haluat sisustustaulusi olevan mahdollisimman lähellä aitoa, tilaa julisteesi kanvaasiprinttinä!

Vincent Van Goghin ''Tähtikirkas yö'', kuvastaen hänen kotimaansa pilvetöntä yötaivasta ja alhaalla on kyläVincent Van Goghin ''Tähtikirkas yö'', kuvastaen hänen kotimaansa pilvetöntä yötaivasta ja alhaalla on kylä

3. Maisemajuliste lomamatkalta

Yleinen tapa koristaa kodin seiniä ja samalla luoda illuusio tilan jatkumisesta on ripustaa maisemakuva sisustusjulisteena. Voit toki ladata maisemakuvan kuvapankista, mutta itse otettu kuva vaikkapa lomamatkalta Ranskan Rivieralta tuo muistoja mieleen. Mikäli kuva on hyvä, se on myös ylpeydenaihe jota voi esitellä muille.

Maisemakuvia on nykyaikana helppo ottaa panoraamamuodossa älypuhelimella, joka yhdistää kameraa tasaisesti liikuttamalla näkemänsä yhdeksi kuvaksi. Tämä on erittäin hyödyllinen ominaisuus, jos haluat koko sijainnin yhden kuvan sisään. Voit myös ottaa yksittäisiä kuvia Landscape-muodossa.

Joku henkilö ottamassa maisemakuvaa älypuhelimella rantakielekkeen päältä. Kuvassa näkyy lisäksi pieni ranta, meri ja kallioita.Joku henkilö ottamassa maisemakuvaa älypuhelimella rantakielekkeen päältä. Kuvassa näkyy lisäksi pieni ranta, meri ja kallioita.

4. Kuvajuliste omasta perheestä

Monen elämään kuuluu oma perhe ja ovat yksi elämän tukipilareista. Perheenjäsenistä otetuista valokuvista kannattaa teetättää kehystettyjä kuvajulisteita, joko osoittamaan heidän tärkeyttään tai vaikkapa edesmenneiden osalta muistuttamaan heidän jättämästä henkisestä perinnöstä.

Sisustusjulisteemme voi teetättää huippulaatuisella musteruiskutekniikalla, jonka laajempi värikirjo mahdollistaa jäljennökset valokuvan tarkkuudella värimaailmaa myöten. Lue lisää tulostuslaitteestamme sekä sen käyttämistä musteista sen tuotesivulta!

Mikäli tarvitset pienempiä kuvia vaikkapa valokuva-albumiin tai haluat teettää niistä kuvakirjan, lue lisää niiden omilta tuotesivuilta!

perhekuvaperhekuva

5. Taide ja grafiikat kuvajulisteena

Moni henkilö luo aktiivisesti taidetta ja grafiikkaa. Useampi heistä tekee sitä ihan huvin vuoksi, mutta moni tekee sitä myös työkseen, joko varta vasten tulostettaviksi tai osana jotain suurempaa kokonaisuutta. Nykyaikana iso osa taiteesta tehdään digitaalisesti piirtämällä tai 3D-malleilla ja tätä on helppo tulostaa suoraan ja tarkasti eri kohteisiin, toisin kuin perinteisiä maalauksia, jotka pitää skannata ensin digitaaliseen muotoon varovasti.

Julisteisiin sopivaa taidetta voi olla suuret kokonaisuudet hahmoineen ja ympäristöineen tai jopa yksittäiset elementit, kuten hahmokonseptit valkoisella taustalla, rakennukset, luonto jne. Myöskin tunnettujen suunnittelijoiden tuottamat grafiikat ovat suosittuja julisteiden muodossa

Musteruiskutulostuksemme antaa teoksellesi alkuperäistä jäljittelevän ja erinomaisen laadun, jolloin voit tehdä siitä osan sisustustasi ja esitellä muille. Voit myös teettää taiteestasi vaikkapa tarroja fanikauppaa varten! Lue lisää muista painotuotteistamme tai ota vapaasti yhteyttä mahdollisuudesta partnerointiin.

Taiteilija piirtämässä susiaiheista taideteosta, jossa on perinteeseen tyyliin yhdistetty abstraktia taidetta sudesta, jakaen suden pään kahteen puoliskoon.Taiteilija piirtämässä susiaiheista taideteosta, jossa on perinteeseen tyyliin yhdistetty abstraktia taidetta sudesta, jakaen suden pään kahteen puoliskoon.

6. Taiteellinen valokuvajuliste

Valokuvajulisteet eivät ole pelkästään luonto- tai perhekuvia, vaan ammattilaisvalokuvaajat lisäävät kuviinsa oman taiteellisen kosketuksensa. Kuvaaja voi valita tarkoituksiinsa sopivan kameran, linssin, säätää valaistuksen sopivaksi, valita kuvattavan kohteen tarkasti, lisätä haluttuja elementtejä taustalle sekä jälkituotannossa korjata tai lisätä elementtejä.

Tästä esimerkkinä vaikkapa valokuva huippumallista, jonka kuvaa on muokattu taiteellisella silmällä.

Huippumalli syksyisessä metsässä, vaatteet päällystetty ruskanvärisillä lehdilläHuippumalli syksyisessä metsässä, vaatteet päällystetty ruskanvärisillä lehdillä

7. Harrastukseen liittyvä sisustusjuliste

Moni harrastaa erilaisia asioita vapaa-ajallaan irtautuakseen arjesta. Joku saattaa pitää klassikkoautoista, toinen keräilee mineraaleja tai kalastaa kaveriporukan kanssa viikonloppuisin. Harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita on lähes loputtomasti ja osa haluaa tuoda kiinnostuksen kohteensa tai harrastuksensa osaksi sisustustaan.

Sisustusjulisteemme ajavat asian mainiosti! Kuten aikaisemminkin on todettu, voit tulostaa julisteesi erinomaisella laadulla ja tarkkuudella ja kehyksillä on aivan oma tunnelmansa sekä sopivat hyvin tietyissä tilanteissa.

Jalkapallo stadionin viheriölläJalkapallo stadionin viheriöllä

8. Muistoja sisustusjulisteen muodossa

Perhekuviin liittyen, sisustusjulisteemme sopivat myös erilaisten muistojen ikuistamiseen, esimerkiksi hääkuvat tai kuvat muista elämän eri tilanteista. Pitkäkestoisia sisustusjulisteita voi ihastella ja käydä muistoja läpi omalta sohvalta.

Polaroid kuvia lattialla, joku tutkiskelee niitäPolaroid kuvia lattialla, joku tutkiskelee niitä

9. Tietojuliste sisustusjulisteena

Tietojulisteet sopivat monenlaiseen tarkoitukseen. Nämä voivat olla harrastejulisteita, kuin myös valistavia mainosjulisteita, mutta meillä on mielessä enemmän koulujen luokkahuoneiden sisustusjulisteet.

Annamme esimerkkinä biologian oppitunnit. Todennäköistä on, että luokassa on edes yksi biologiaan liittyvä koriste. Tällaiseen tilaan sopisi vaikkapa taiteellinen kuvajuliste jostain eläimestä, esimerkiksi sen tieteellisen nimen kanssa, tai vaikkapa jonkin eläimen kaikki alalajit yhteen julisteeseen sisällytettynä.

Nämä sopivat myös liiketoiminnan sisustamiseen. Tästä voisi antaa esimerkkinä lihakaupan seinällä oleva tietojuliste naudan eri osista ja miten niitä hyödynnetään.

Kerroimme tietojulisteista mainosjulisteen muodossa aikaisemmassa blogissa ja niillä ohjataan ostamaan tuotteita tai palveluita valistavan tiedon avulla. Lue lisää mainosjulisteiden blogistamme!

Kuva New Yorkin kaupungin kartasta sisustusjulisteenaKuva New Yorkin kaupungin kartasta sisustusjulisteena

10. Populaarikulttuuri sisustusjulisteena

Tämä liittyy paljolti aikaisempiin harrastejulisteisiin, mutta se on aiheena jo vahvasti eriytynyt ja yhteisöt ovat enemmän esillä, että se ansaitsee oman kappaleensa. Populaarikulttuuriin kuuluu erittäin vahvasti viihdeteollisuuden aiheita, kuten musiikki, televisio, elokuvat, videopelit, sarjakuvat ja muu viihdekirjallisuus. Yhteisöt saattavat vaihdella laajemmasta aiheesta aina sarjoihin tai joissakin tapauksissa hahmoihin ja näyttelijöihin.

Aihepiirin mukaiset julisteet soveltuvat sisustamisen lisäksi myös monenlaiseen keräilyyn tai yhteisön toimintaan. Näitä julisteita voi tuoda esimerkiksi konsertteihin tai tapahtumiin ja niihin voi esimerkiksi pyytää aiheeseen liittyvän henkilön, kuten esiintyjän nimikirjoitusta, joka kehystettynä tekee siitä ainutlaatuisen sisustuselementin.

Tekijänoikeusvapaa kehystetty sisustusjuliste varhaisesta Mikki Hiirestä Steamboat Willie -animaatiostaTekijänoikeusvapaa kehystetty sisustusjuliste varhaisesta Mikki Hiirestä Steamboat Willie -animaatiosta

Lyhyesti

Sisustusjulisteilla pyritään luomaan haluttua tunnelmaa ja aiheet vaihtelevat erilaisista taiteenmuodoista aina ihmisiin, luontoon tai erilaisiin kiinnostuksen kohteisiin.

Meiltä MEB:ltä saat halutessasi huippulaatuiset musteruiskutulostukset, jolloin sisustusjulisteesi jäljittelee alkuperäistä kuvaa erittäin tarkasti myös värien osalta. Sisustusjulisteitamme saa monen kokoisina, eri muodoissa ja niille voi tehdä lisätoimenpiteitä, esimerkiksi kehystyksiä.

Mikäli sait ideoita tästä blogista tai haluat muuten vain tutkia asiaa, klikkaa oheista linkkiä tutustuaksesi sisustusjulisteiden tuotesivuun!