Kauneudenalan ammattilaisen käyntikortti valkoisella taustalla. Nimi vaaleanpunaisella kaunokirjoituksella ja titteli mustalla tekstillä. Mukana Vaaleanpunaisia Sakura-kirsikan kukkia oksilla.

Luovia ideoita käyntikorteille

Käyntikorteista saattaa tulla mieleen yksinkertaiset kortit logolla ja yhteystiedoilla, mutta käyntikortit ovat myös tilaisuus luoda hyvä ensivaikutelma. Tästä syystä eri henkilöt ja yritykset teettävät korteista ainutlaatuisia ja tämä vaihtelee kortin sisällöstä sen materiaaliin ja muotoon.

Listaamme tässä blogikirjoituksessa ideoita käyntikorteille, joista osa on omilta asiakkailtamme. Osa on ideoiltaan yksinkertaisia, mutta käytännöllisiä, osa taas monimutkaisia, mutta mieleenpainuvia. Voit soveltaa näitä ideoita sitten omissa korteissasi ja jos käyntikorttisi poikkeaa tavanomaisesta, voit tehdä erikoispyyntöjä käyntikorttien tuotesivujen tyhjään tekstikenttään.

Luovat graafiset elementit

Typografia

Tekstin tarkoitus käyntikortilla ei ole välttämättä vain välittää tietoa, se voi toimia myös käyntikortin pääelementtinä. Voit käyttää tässä kustomoitua fonttia, erikoista asettelua, efektejä kirjaimiin tai omalaatuista hierarkiaa, vain mielikuvituksesi on rajana.

Käyntikortti, jossa typografia on pääelementtinäKäyntikortti, jossa typografia on pääelementtinä

Minimalistinen

Minimalistinen lähestymistapa käyntikorteille käyttää hillittyjä, puhtaita ja määrältään rajattuja elementtejä. Vaikka tämä saattaa kuulostaa tylsältä, voit käyttää luovuutta asettelun ja värivalinnan kanssa.

Minimalistinen käyntikortti logolla, tekstillä ja valkoisella taustallaMinimalistinen käyntikortti logolla, tekstillä ja valkoisella taustalla

Maksimalistinen

Maksimalistinen lähestymistapa vie käyntikortit uudelle tasolle. Paljon elementtejä, yksityiskohtia ja räikeitä värejä jäävät varmasti mieleen erikoisuudellaan.

Maksimalistinen floristin käyntikortti, jossa on paljon värikkäitä kukkia Maksimalistinen floristin käyntikortti, jossa on paljon värikkäitä kukkia

Kuvapohjainen

Jos et tarvitse paljoa tekstiä tai palvelusi perustuu henkilökohtaiseen kanssakäymiseen ja haluat tuoda sen esille, voit käyttää valokuvaasi käyntikorttisi pääelementtinä. Valokuvat herättävät luottamusta ja niiden avulla ihmiset pystyvät yhdistämään kasvosi palveluusi.

Markkinointipäällikön käyntikortti, jossa on hänen kuvansa herättämään luottamustaMarkkinointipäällikön käyntikortti, jossa on hänen kuvansa herättämään luottamusta

Korttipohjat

Mikäli et ole varma käytettävistä elementeistä tai et pääse alkuun, voit käyttää Canvan ilmaisia ja valmiita käyntikorttipohjia. Sivustolla on tarjolla paljon korttipohjia monenlaiseen tarkoitukseen, myös paljon ilmaisia. Osa pohjista ja elementeistä on rajattu Pro-tilauksen taakse.

Näyttökuva Canvan käyntikorttipohjistaNäyttökuva Canvan käyntikorttipohjista

Käyntikortin fyysiset ominaisuudet

Käyntikortti eri kokoisina

Käyntikorttien ei tarvitse olla samanlaisia kooltaan. Voit teettää esimerkiksi tavanomaista suurempia käyntikortteja tai neliön muotoisia kortteja. Voit vakiokokojen lisäksi voit antaa meille itse määritellyn koon tilausta tehdessäsi.

Neliön muotoinen käyntikorttiNeliön muotoinen käyntikortti

Paperivalinta

Käyntikortin paperin voi valita tarkoituksen tai arvojen mukaan, esimerkiksi ekologisuuden mukaisesti käyntikorttiin voi valita käsittelemätöntä ruskeaa- tai kierrätyspahvia, jolloin hiilijalanjälki on pieni. Nämä sopivat erinomaisesti vaikkapa kierrätystavaraa myyville liikkeille.

Ruskea käyntikortti käsittelemättömällä pahvillaRuskea käyntikortti käsittelemättömällä pahvilla

Pinnoite

Käyntikortin vaikuttavuus ei tule pelkästään sen ulkonäöstä. Käyntikortin tuntuma käsissä on osa ensivaikutelmaa, ja voi tuoda positiivisia mielikuvia jos se tuntuu hyvältä.

Laminoinnilla varmistat, että käyntikorttisi kestää pitkään ja mattalaminaatilla on erityisen hyvä tuntuma koskettaessa sekä antaa jämäkkyyttä.
Laminaatilla luot arvokkaan mielikuvan ja vaikutelman itseesi panostamisesta sekä sopii erityisesti tärkeille asiakkaille massajakelun sijaan.

Laminoitu käyntikortti laminaattikalvot eroteltunaLaminoitu käyntikortti laminaattikalvot eroteltuna

Folioinnilla kiiltoa

Tee vaikutus käyntikorteillasi teettämällä ne folioinneilla, jolloin korttisi saavat kiiltoa. Foliointitekniikkamme mahdollistaa jopa yksityiskohtaisemmatkin kiiltoefektit, joten voit käyttää mielikuvitustasi toteutuksen osalta, esimerkiksi tuomaan realismia metallia kuvaaviin elementteihin.
Foliointimme on saatavilla kullan- ja hopeanvärisinä ja sitä voi käyttää koko korttiin, logoihin, teksteihin tai muihin elementteihin.

Käyntikortti kultaisella folioinnillaKäyntikortti kultaisella folioinnilla

Ainutlaatuinen siluetti

Käyntikorttejamme voi jo valmiiksi pyöristää kulmista, mutta myös reunoja voi hyödyntää ainutlaatuisen designin suunnittelussa. Tästä esimerkkinä surffausopettajan käyntikortti, jossa yläreunaan on leikattu aalto surffausteeman mukaisesti.
Pyöristettyjä kulmia erikoisemmat reunojen muokkaukset pitää tilata erikoistilauksena kirjaamalla ne tuotesivun tyhjään tekstikenttään.

Käyntikortti ainutlaatuisella muodolla, kuin hintalappuKäyntikortti ainutlaatuisella muodolla, kuin hintalappu

Taitoksilla ja perforoinnilla lisäominaisuus

Taitoksilla ja perforoinnilla eli rei’ittämisellä pystyy tekemään paljon muutakin kuin lisäämään pinta-alaa ja tekemään kortista repäistävä. Tästä esimerkkinä avioeroihin erikoistunut asianajaja, joka teettää käyntikorttinsa kahtia repäistäväksi. Tämä ominaisuus sopii täydellisesti liiketoiminnan teeman kanssa.

Meb:ltä saat taitokset taitettujen käyntikorttien tuotesivulta ja perforoinnit erikoistilauksena, eli kirjoita toiveesi käyntikorttien tuotesivujen tyhjään tekstikenttään.

QR-koodi avaimena sisällölle

Perinteinen käyntikortti on yksinkertaisimmillaan yksipuolinen, elementeiltään hillitty ja tiedot kirjattuna normaalilla fontilla. Vaikka käyntikorttia tuunaisikin useammalle puolelle tai pinta-alaa lisättäisiin taitoksilla, elementtejä on kuitenkin rajattu määrä ja liikkumattomassa muodossa.

Mutta mitä jos teetät käyntikorttisi QR-koodilla? Skannaamalla koodin omalla laitteellasi, pääset sen kautta näkemään, mitä sen takaa löytyy ja tämä antaa mahdollisuuden pitkälle vietyyn luovuuteen! Voit luoda vaikuttavia videoita, linkata artikkeleita ja paljon muuta.

Sinun ei tarvitse kopioida käsin käyntikortissa olevaa linkkiä, vaan kaikki hoituu yhdellä painalluksella. Tee käyntikortistasi pääsylippu johonkin suurempaan!

Käyntikortti QR-koodillaKäyntikortti QR-koodilla

Näyte taidoista käyntikortilla

Mikäli liiketoiminnan muoto on visuaalinen, esimerkiksi taide tai valokuvaus, käyntikortille voidaan sijoittaa näyte omasta työstä, jolloin vakuutat mahdolliset asiakkaat taidoistasi. Sijoituksen voi jakaa kahteen osaan, että toiselle puolelle korttia tulee taidonnäyte ja toiselle taas tarvittavat yhteystiedot.

Taiteilijan käyntikortti näytetyölläTaiteilijan käyntikortti näytetyöllä

Lyhyesti

Käyntikortteja voi koristella monella tapaa. Voit käyttää elementtejä rajatusti ja neutraaleilla väreillä, tai käyttää koko käyntikortin pinta-alan hyödyksi ja räikeillä väreillä. Myöskin elementtien tyyppi vaihtelee; typografia, valokuva ja taide, kortin koko ja muoto, paperi, kiiltoefekti, pinnoite sekä taitokset ja perforointi.

Meiltä MEB:ltä saat kaikenlaiset käyntikortit helposti, edullisesti ja nopeasti. Useita kokoja, paperivaihtoehtoja, sekä valinnat yksi- ja kaksipuolisuudelle, laminoinnille, folioinnille ja kulmien pyöristykselle.

Meiltä löytyy lisäksi valinta muuttuville tiedoille, esimerkiksi jos tilaat kortit samaan aikaan kaikille työntekijöillesi. Tähän tarvitset kortin designin lisäksi taulukkotiedoston työntekijäkohtaisilla tiedoilla.

Tutustu käyntikortteihimme oheisista painikkeista!