Painatustekniikat tekstiileille

Tekstiilipainatusten avulla ihmiset ja yritykset voivat toteuttaa ideoitaan erilaisissa kankaissa. Etsitpä sitten persoonallisia vaatteita tai haluat luoda mukautettuja tekstiilejä brändäystarkoituksiin, tekstiilipainatus tarjoaa monia mahdollisuuksia. Tällä sivulla kerromme eri painatustekniikoista. Tilataksesi painettuja vaatteita aloita valitsemalla tuotevalikosta tarvitsemasi tekstiilituote.

Tekstiilipainatus antaa sinulle mahdollisuuden ilmaista ainutlaatuista tyyliäsi ja persoonallisuuttasi räätälöityjen vaatteiden ja asusteiden avulla. Elävistä t-paidoista ja huppareista persoonallisiin laukkuihin ja kodin sisustustavaroihin tekstiilipainatuksen maailma avaa loputtoman luovuuden valtakunnan. Voit valita useista painotekniikoista, kuten silkkipainatuksen, digitaalipainatuksen, lämmönsiirron ja paljon muuta, luodaksesi haluamasi mallit.

Kuvittele, että suosikkisitaattisi, arvostettu valokuva tai merkityksellinen taideteos on painettu virheettömästi suosikkikankaallesi. Tekstiilipainatuksen avulla voit muuttaa ideasi puettavaksi taiteeksi, mikä tekee vaatekaappistasi todella ainutlaatuisen. Halusitpa sitten suunnitella persoonallisia lahjoja läheisillesi tai esitellä luovuutesi ainutlaatuisten vaatteiden avulla, tekstiilipainatus antaa sinulle vapauden tutkia ja kokeilla.

Yritysmaailmassa tehokas brändäys on olennaista kestävän vaikutelman tekemiseksi. Tekstiilipainatus tarjoaa yrityksille erinomaisen mahdollisuuden esitellä brändi-identiteettiään ja olla yhteydessä asiakkaisiin. Painetut tekstiilit voivat auttaa pienistä startuppeja ja suuria yrityksiä luomaan selkeän visuaalisen ilmeen ja vahvistamaan brändin tunnettuutta.

Yrityksesi logolla tai iskulauseella varustetut mukautetut tekstiilit ovat tehokkaita markkinointityökaluja myynninedistämistapahtumissa, messuissa tai työntekijöiden univormuissa. Ne eivät ainoastaan luo yhtenäisyyden ja ammattimaisuuden tunnetta, vaan toimivat myös kävelynä mainostauluina, jotka levittävät bränditietoisuutta kaikkialla.

Tekstiilipainatusten aineistot:

Toimita painettavat aineistot mielellään 1:1 kokoisena vektorigrafiikkana (pdf, eps, svg, ai, cdr), mutta myös korkealaatuiset kuvatiedostot (jpeg, png, tiff) kelpaavat.

Tekstiileihin painettaessa tai brodeerattaessa, on grafiikan ja paidan välillä selkeästi nähtävä raja. Erilaiset hehku- ja varjoefektit eivät siis ole mahdollisia niin, että painatuksen sävy liukuisi täysin saumattomasti paidan omaan sävyyn. Tulostetuissa kalvoissa näkyy aina selkeä raja, vaikka tulostettu sävy olisi kuinka lähellä paidan omaa sävyä.

Pyrimme valmistamaan painatukset ja kalvot aina niin, että niissä ei ole lainkaan taustaa, eli tyhjistä alueista näkyy paidan kangas läpi. Pienissä yksityiskohdissa tämä ei aina ole mahdollista ja joudumme leikkaamaan kalvon hieman grafiikkaa suuremmaksi, mutta toteutamme sen niin, että se näyttää siistiltä. Toimitamme näissä tapauksissa aina havainnekuvan asiakkaan nähtäväksi ennen painamista. Halutessanne, voitte sisällyttää painoaineistoon erillisen leikkuuviivan (omana layerina tai jopa omalla sivullaan), josta näemme minkä muotoiseksi toivotte kalvon leikattavan.

Voit liittää tilaukselle myös havainnekuvan painatuksen asettelusta, mutta epäselvissä tilanteissa teemme sen itse ja hyväksytämme sen asiakkaalla sähköpostitse ennen painamista.

Painatustekniikat tekstiileille

Tarjoamme useita eri painatustekniikoita ja sopivimman valitsemiseen vaikuttaa yleensä painatusten määrä, aikataulu, painettavien värien määrä ja vaatteiden käyttöikä. Tästä taulukosta voit arvioida eri ominaisuuksien perusteella, mikä tekniikka sopisi sinulle. Alempaa voit lukea lisätietoa kustakin tekniikasta.

Painatustekniikka/Ominaisuus Logot/tekstit Valokuvat Värien määrä Pesunkesto Suositeltu minimimäärä Tuotantoaika Kommentti
Leikattu värivinyyli X 1-3 Hyvä 1 0-3pv Laadukas ja edullinen pieneen määrään
Tulostettu täysvärivinyyli Hyvä- 1 0-3pv Edullinen täysväritulostus pieneen määrään
Silkkipaino Rajoituksin 1-7 Erinomainen 30 1-2vk Laadukas ja edullinen suureen määrään
Digitulostus kankaaseen Hyvä 30 1-2vk Laadukas ja edullinen suureen määrään
Digitulostus kalvoon Hyvä 30 1-2vk Laadukas, edullinen ja joustava suureen määrään
Brodeeraus X 1-10 Erinomainen 10 1-2vk Premium, edullinen suureen määrään
Kangasmerkki (brodeerattu) X 1-10 Erinomainen 50 2-3vk Premium, joustava ja edullinen

Leikattu lämpösiirtokalvo

Leikattava lämpösiirtokalvo tulee valmiiksi värjätyssä rullassa, se leikataan tiedoston ääriviivojen mukaan, siitä nypitään ylimääräiset alueet pois ja jäljelle jäänyt kuvio tai teksti prässätään kiinni tekstiiliin. Lopputuloksena on kirkas ja laadukas 1-värinen painatus. Kalvolla on tarkat rajat ja se pysyy hyvin kiinni pesusta toiseen. Koska lämpösiirtokalvo on valmiiksi läpivärjätty, ei sen väri haalistu pesussa. Perussävyjen lisäksi kalvoja saa erikoisviimeistelyllä, kuten glitterillä, pehmonukalla tai metallinhohtoisena. Tekstiilipainatus onnistuu lämpösiirtokalvolla jopa saman päivän aikana.

Lämpösiirtokalvot soveltuvat parhaiten tekstien, logojen ja muiden yksinkertaisten kuvioiden painattamiseen. Tekniikka mahdollistaa yksittäisten painatusten tekemisen kohtuullisella hinnalla. Huonoiten leikattava lämpösiirtokalvo sopii monimutkaisiin kuvioihin, sillä mitä enemmän kalvossa on "koloja", sitä enemmän siinä on pois nypittävää kalvoa. Nyppiminen tehdään käsin, joten esimerkiksi jokainen o-kirjaimen kolo lisää työhön kuluvaa aikaa. Nyrkkisääntömme on, että perushinnalla teemme max. 3 riviä tekstiä per painatus ja sitä pidemmät/työläämmät painatukset lisämaksusta.

1kpl alk. 14€
10kpl alk. 12€
30kpl alk. 9,33€
sis.alv

Tulostettu lämpösiirtokalvo

Tulostettava lämpösiirtokalvo tulee rullassa, se tulostetaan ja leikataan tiedoston ääriviivojen mukaan, siitä nypitään ylimääräiset alueet pois ja jäljelle jäänyt kuvio tai teksti prässätään kiinni tekstiiliin. Lopputuloksena on kirkas ja laadukas täysväripainatus. Värien määrää ei ole rajoitettu. Kalvolla on tarkat rajat ja se pysyy hyvin kiinni pesusta toiseen. Koska lämpösiirtokalvolla oleva kuva on tulostettu musteilla, voivat sävyt haalistua usean pesukerran jälkeen, mutta muihin digitaalisiin täysväritekniikkoihin verrattuna MEB:n materiaalit ovat pesunkestossa parhaasta päästä. Tekstiilipainatus onnistuu tulostetulla lämpösiirtokalvolla jopa saman päivän aikana.

Tulostetut lämpösiirtokalvot soveltuvat parhaiten värikkäiden tekstien, logojen ja muiden yksinkertaisten kuvioiden painattamiseen, sekä myös valokuviin. Muista kuitenkin että suurena pintana kalvo vaikuttaa kankaan hengittävyyteen. Tekniikka mahdollistaa yksittäisten moniväristen painatusten tekemisen kohtuullisella hinnalla. Yksityiskohtien nyppimisen vuoksi, myös tulostetussa lämpösiirtokalvossa on samat rajoitteet kuin leikatuissa lämpösiirtokalvoissa.

1kpl alk. 17€
10kpl alk. 15€
30kpl alk. 12,67€
sis.alv

Silkkipainatus

Silkkipaino, eli seripaino on painatusmenetelmä, jossa ensin valmistetaan seulakangas ja sen jälkeen väri painetaan seulan läpi paitaan. Lopputuloksena on pehmeä 1-värinen painatus, jossa väri on paidan kuidussa "sisällä". Silkkipaino on eniten käytetty painomenetelmä suurten painatusmäärien valmistamiseen. Silkkipainovärit kestävät erinomaisesti pesua.

Silkkipainatus sopii parhaiten logojen ja tekstien painamiseen, mutta myös kuvia on mahdollista toteuttaa rasteritekniikalla. Painaminen tapahtuu väri kerrallaan. Tekniikasta koituu aloituskuluja (per väri), mutta suuremmissa painosmäärissä ne laimenevat kappalehintaan hyvin. Silkkipainolla on mahdollista tehdä myös neliväritulostus (CMYK), jos halutaan täysvärinen valokuva. Tuotantoaika on yleensä 1-2 viikkoa.

10kpl alk. 20,10€
30kpl alk. 9,43€
50kpl alk. 7,24€
100kpl alk. 4,74€
200kpl alk. 3,20€
sis.alv

Digitulostus kankaaseen

Digitulostus suoraa kankaaseen (Direct-To-Garment) on moderni painatustekniikka, jossa erityinen tulostin tulostaa värit suoraa paidan tai muun tuotteen pintaan kiinni. Lopputuloksena on pehmeä täysvärinen painatus, jossa väri on paidan kuidussa "sisällä". Tulostus mustaan paitaan vaatii valkoisen kerroksen tulostamisen alle. Digitulotusvärit kestävät pesua hyvin, mutta eivät täysin haalistumatta.

Digitulostus suoraa kankaaseen sopii parhaiten värikkäiden logojen ja kuvien painamiseen. Tulostus mahdollistaa täysväripainatukset silkkipainoa edullisemmin, mutta myös digitulostamisessa on jonkin verran aloituskuluja. Tekniikka ei sovellu kaikkiin kankaisiin. Tuotantoaika on yleensä 1-2 viikkoa.

30kpl alk. 15,13€
50kpl alk. 9,52€
100kpl alk. 8,73€
200kpl alk. 8,09€
sis.alv

Digitulostus kalvoon

Digitulostus suoraa kalvoon (Direct-To-Film) on moderni painatustekniikka, jossa erityinen tulostin tulostaa värit kalvolle, joka sitten prässätään kiinni paitaan tai muuhun tuotteeseen. Lopputuloksena on täysvärinen painatus, joka voi olla yksityiskohtainenkin. Logoja tulostetaan kalvolle useita, joten mitä pienempi painatus, sitä edullisempi kappalehinta. Digitulotusvärit kestävät pesua hyvin, mutta eivät täysin haalistumatta.

Digitulostus kalvoon sopii parhaiten 1-väristen ja värikkäiden logojen ja kuvien painamiseen. Tekniikan keskeinen valtti on se, että pienemmällä kustannuksella saadaan valmistettua suuri määrä yksityiskohtaisiakin logoja, jotka voi sitten prässätä kiinni mihin vain vaatteisiin tarpeen mukaan. Kalvo tarttuu hyvin kaikkiin kankaisiin. Tuotantoaika on yleensä 1-2 viikkoa.

Kysy tarjous!

Brodeeraus

Brodeeraus tarkoittaa langalla tikattua kuviota tai tekstiä. Tämä klassinen tekniikka huokuu laatua, vaikka sinänsä kuva ei olekaan yhtä tarkka kuin tulostettu kuva olisi. Brodeerauslankoja on monen värisiä ja ne eivät tietenkään haalistu pesussa. Brodeeraus on mahdollista tikata myös sellaisiin kankaisiin, johon muut tekniikat eivät toimi (esim. neuleet).

Brodeeraus sopii parhaiten 1-väristen ja värikkäiden tekstien ja logojen merkkaamiseen. Erittäin pienet yksityiskohdat tai liukusävyt eivät ole mahdollisia brodeerattuna. Aloituskustannukset ovat suurehkot, joten suosittelemme tilaamaan kerralla mahdollisimman monta kappaletta. Tuotantoaika on yleensä 1-2 viikkoa.

Hinnat alk. 100€. Kysy tarjous!

Kangasmerkit (brodeeratut)

Brodeeratut kangasmerkit ovat näppärä tapa saavuttaa uskottava ja elegantti ilme pienellä yksikkökustannuksella. Voit tilata kangasmerkkejä itsellesi varastoon ja kiinnittää niitä mihin tahansa tuotteisiin myöhemmin aina tarpeen mukaan. Kangasmerkki on mahdollista saada silitettävällä liimataustalla, mikä on helpompi kiinnitystapa kotikonstein kuin perinteinen ompelu.

Kangasmerkki sopii parhaiten logojen merkkaamiseen, kun sille halutaan taustamuoto (esim. pyöreä). Erittäin pienet yksityiskohdat tai liukusävyt eivät ole mahdollisia brodeerattuna. Minimimäärä on 50kpl, mutta ne maksavat nopeasti itsensä takaisin esim. tavalliseen brodeeraukseen verrattuna. Tuotantoaika on yleensä 1-2 viikkoa.

Yksityiskohtaisempiin kangasmerkkeihin tarjoamme myös kudotut merkit.

Katso hinnat tuotesivulta

Sublimaatiopainatus ja muut lämpösiirtokuvat

Sublimaatiotekniikka on yleinen tekniikka kun valmistetaan pelipaitoja ja muita keinokuituisia vaatteita. Sublimaatiossa erityisillä sublimaatiomusteilla tulostettu kuva höyrystyy lämpöprässissä kiinni polyesteriin tai muuhun muoviin. Emme ole erikoistunut näihin, sillä suurin osa myymistämme vaatteista on puuvillaa, johon sublimaatiopainatus ei kiinnity. Meillä tosin on sublimaatiotulostin, mutta käytämme sublimaatiota lähinnä mukien, hiirimattojen ja muiden esineiden painatuksiin.

Laser ja mustesuihkutulostimille myydään askartelukaupoissa myös tulostettavia lämpösiirtoarkkeja. Kuva tulostetaan arkille ja se prässätään sitten paitaan kiinni. Nämä ovat parhaimmillaan pehmeän tuntuisia, jopa lämpösiirtokalvoja pehmeämpia, mutta pesunkesto ei yllä lämpösiirtokalvojen tasolle. Emme tarjoa nykyään enää näitä tulostettuja lämpösiirtokuvia, vaan suosittelemme joko lämpösiirtokalvoa tai tulostusta suoraa kankaaseen.

Kysy tarjous!


Voit tilata tekstiilipainatuksia verkkokaupastamme valitsemalla ensin tarvitsemasi vaatteen tuotevalikosta tai omiin vaatteisiisi valitse Asiakkaan oma tekstiili

Yhteenveto
Tuotteiden hinta
0€
Toimitus
Yhteensä ilman ALV
sis. ALV % 0,00 €
Close
Copyright 2023