Pure Waste

MIKÄ ON PURE WASTE?

Suomalainen Pure Waste on tekstiilikierrätyksen pioneeri. Heidän valikoimansa koostuu 100-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista valmistetuista langoista, kankaista ja vaatteista.

Toiminta perustuu tekstiiliteollisuuden leikkuujätteen keräämiseen ja kierrättämiseen sen syntysijoilla, Intiassa. Kerätty leikkuujäte lajitellaan ja käsitellään ja siitä valmistetaan laadukkaita tekstiilituotteita.
Pure Waste -tuotteet ovat 100% kierrätyskuiduista valmistettuja.

  

Pure Waste -logo on tae siitä, että tuotteen valmistuksessa on käytetty vain ja ainoastaan kierrätyskuituja. 

Pure Waste Jäte    Pure Waste kangas 

PROSESSI

Kierrätysmateriaaleista valmistetun t-paidan tuotantoon kuluu 99 % vähemmän vettä ja sen valmistaminen tuottaa 50 % vähemmän hiilipäästöjä verrattuna vastaavaan neitseellisistä materiaaleista valmistettuun tuotteeseen. 

Tuotanto alkaa leikkuu- ja lankajätteen huolellisella lajittelulla laadun ja värin mukaan, minkä jälkeen se rouhitaan mekaanisesti käsittelykoneilla takaisin kuiduksi. Tekstiilijätteen väri määrittää lopputuotteen värin, joten värjäystä ei tarvita. Mekaanisesti avattu puuvillakuitu sekoitetaan kemiallisesti kierrätettyihin PET-pulloista valmistettuihin polyesterikuituihin, minkä jälkeen ne kehrätään langoiksi. Tämän jälkeen langat joko neulotaan tai kudotaan kankaiksi ja lopputuloksena syntyy laadukkaita ja ekologisia vaatteita.


YHTEISTYÖ MEB:IN KANSSA

Pure Wasten oma showroom-myymälä sijaitsee Kampissa. Monet heidän asiakkaansa ovat kiinnostuneita hankkimaan vaatteita myös omalla painatuksella. Yhteistyö MEB:in kanssa alkoikin, kun Pure Waste ohjasi asiakkaitaan Kampin liikkeeseemme pienempien erien painamiseen. Lopulta päädyimme lisäämään heidän tekstiilinsä myös omaan valikoimaamme. Kauttamme saat laadukkaasti niin pienempien erien teksti- logo- ja kuvapainatukset kuin brodeeraukset ja isompien erien silkkipainatukset.

Olemme hieman karsineet valikoimaa omaan verkkokauppaamme, mutta saamme tilattua sinulle minkä vain muunkin Pure Waste tuotteen. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteys info@meb.fi!

Lähteet: 

www.purewaste.com/fi/ 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pure_Waste_Textiles