Pikaopas häiden printtitarpeisiin

Pikaopas häiden printtitarpeisiin

Olemme tottuneet siihen, että lauantaina liikkeeseen saapuu juosten hääseurue juhlapuvuissaan, tilaten viime hetkellä menuja ja muita tulosteita. Saattaa olla, että häiden suunnittelua ei voi toteuttaa stressivapaasti, mutta listasimme tähän muutaman vinkin helpottaaksemme kokemustanne.

 1. OLE AJOISSA

Nykyaikana ihmiset ovat hyvin kiireisiä ja kalenterit täyttyvät nopeasti. Kutsujen kanssa kannattaa siis olla ajoissa, jotta varmistat läheistesi pääsevän paikalle. Mikäli teillä on jo päivä tiedossa, mutta paikka ja muut tiedot puuttuvat vielä, niin voitte lähettää ”Save the date” -kortin etukäteen ja varsinaiset kutsut vasta myöhemmin. Tämä Suomessakin yleistynyt tapa antaa lisäaikaa suunnitella häiden yleisilme printeistä alkaen huolellisesti.


2. MIETI HÄIDEN TYYLI HETI ALKUUN

Netti on pullollaan inspiraatiokuvia häihin ja niiden avulla saat luotua helposti kuvan haluamastasi tyylistä. Oletpa luomassa tiedostoja itse tai käytät suunnittelijaa/graafikkoa, niin nämä kuvat auttavat löytämään sopivan tyylin myös kutsuihin, menuihin ja muihin printteihin. Kun sopiva tyyli ja värimaailma on valittuna, niin pysyy yleisilme harmonisena muiden koristeiden kanssa.

* Vinkki! Canvasta löydät kivoja vamiita pohjia, mikäli haluat suunnitella kutsusi itse. Jos tahdot täysin uniikit kutsut, niin kauttamme onnistuu myös suunnittelutyöt!


3. PAPERIVALINNALLA PÄÄSET PITKÄLLE

Monella ei ehkä käy mielessä, että voit tulla käymään myös painossa konsultoimassa printtitarpeitasi häihin jo alkuvaiheessa. Monesti hääkutsut ja menut painetaan jollekin hieman arvokkaammalle kartongille ja paperivalinta voi vaikuttaa suuresti myös designiin. Ainakin meillä MEB:issä esittelemme mielellämme eri vaihtoehtoja ja saat myös mallikappaleet mukaasi.


4. VIERAAT JÄRJESTYKSEEN

Juhlapaikalle varmaankin varataan riittävä määrä tuoleja vieraille, mutta paikat voivat jakautua epätasaisesti, mikäli niitä ei merkata. Paikkakorteilla voit miettiä istumajärjestyksen etukäteen ja näin vältytään kaaokselta. Isommissa juhlissa on tapana tehdä myös isompi istumakartta, jossa pöydät ovat numeroituna.

 


5. MITÄ KAIKKEA TARVITSEN PAINOSTA?

Kutsut ovat tietysti tärkein painotuote, johon yleensä panostetaan vähän enemmän. Niihin on valtavasti eri toteutustapoja, budjetti useimmiten määrittää lopullisen tekotavan. Ennen kutsua voi lähettää myös yksinkertaisemman ”Save the Date” -kortin ja häiden jälkeen on tapana lähettää vielä kiitoskortti, jossa on mukana kuva hääparista.

Saat meiltä myös kutsuihin sopivat kirjekuoret, joihin on mahdollista tulostaa osoitteet. Jos sinulla on omat kuoret, niin niihin voi liimata myös osoitetarran - toimita meille osoittetiedot Excelissä, niin hoidamme loput!

Näiden lisäksi tarvitset menuprintit – voit tehdä jokaiselle vieraalle oman lappusen tai noutopöytään riittää myös yksi isompi menu. Olisi kuitenkin hyvä merkata selkeästi mitä allergeeneja tarjoilut sisältävät, vaikka pienemmillä kylteillä.

Näillä pääset jo pitkälle, mutta suosittelemme myös tekemään paikkakortit vieraille ja usein on jokin isompi taulu/juliste, jossa lukee hääparin nimi. Taulun edessä on hyvä ottaa kuvia hääparista ja vieraista.


 6. MUITA VINKKEJÄ

Jos haluat antaa vieraillesi jonkun muiston häistä, minkä voivat viedä mukanaan, niin paperitarrat ovat edullinen tapa siihen. Voit siis hankkia minkä vain tuotteen ja kiinnittää siihen tarran, jossa on hääparin nimi sekä päivämäärä.

Valokuvien otto on oleellinen osa hääpäivää ja siihen kannattaa miettiä tausta valmiiksi. Mikäli tapahtumapaikalla ei ole hyvää tilaa kuvien ottoon, niin voit myös tilata ison kuvausseinän, minkä edessä vieraat voivat poseerata. Pienemmillä tauluilla tai valokuvilla voi myös koristaa tilaa ja tehdä siitä oman näköisen.

Lähelle hääpaikkaa on hyvä laittaa myös opasteita, jotta vieraat löytävät perille. Tähän tarkoitukseen sopivat hyvin kapalevyt, joita on mahdollista leikata myös erikoismuotoon!

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua :)