HäätHäät

Painotuotteet messuille

Messut tulossa? Mahtavaa, sillä ammattimessuilla ja muissa tapahtumissa yritykselläsi on mahdollisuus esitellä palveluita, tuotteitanne tai toimintaanne kasvotusten kiinnostuneiden ihmisten kanssa! Messuosastolla ja vierailijoille jaettavissa materiaaleissa on syytä olla huomiotaherättävä brändäys, sillä muuten viestisi hukkuu messukohinaan. Olemme MEB:llä huomanneet, että messuja varten ei aina osata varautua ajoissa. Onneksi meiltä saatte printit tarvittaessa jopa odottaessa ja myös viikonlopun aikana. Olemme keränneet tälle sivulle tietoa tuotteista, joilla parannat onnistumisen mahdollisuuksia messuilla. Muista, että meiltä saat myös täyden palvelun suunnittelua ja asennusta myöten.

Sisällysluettelo:

Yleisimpiä tuotteita

Messuosasto

Järjestetäänkö messut Helsingin Messukeskuksessa, Vanhassa Satamassa vai jossain muussa Suomen messutilassa? Eri tapahtumapaikat asettavat erilaisia rajoituksia messuosastolle esimerkiksi koon tai tekniikan suhteen. Tee osastostasi yrityksesi tai yhdistyksesi brändin mukainen.

Messuseinä

MessuseinätMessuseinät

Messuosasto on itsessään melko koruton valkoisine modulaariseinineen tai joissain tapauksissa vain määritelty tila keskellä lattiaa. MEB tarjoaa erilaiset ratkaisut, joilla saat osastosta kuin osastosta näyttävän. Yleisimmät ratkaisut messuosaston seinien brändäämiseen ovat:

Pop-up seinä

Teleskooppimaisesti auki ponnahtava tukeva rakenne on helppo pystyttää sekunneissa. Kangasprintti kiinnitetään seinään mukana tulevalla tarranauhalla tai magneetilla. Seinä on n. 30cm paksu ja niitä saa vakiomitoissa. Korkeus on 226cm ja leveydet n. 152cm, 226cm, 300cm tai 373cm. Pop-up seinää voi käyttää monta kertaa ja voit ostaa myöhemmin pelkän uuden printin jos runko on edelleen kunnossa.

Pop-up seinäPop-up seinä

Kevytseinä alumiiniputkirungolla

Seinä rakennetaan ohjeiden avustuksella alumiiniputkista ja muista osista n. 10 minuutissa. Huppumainen kangasprintti pujotetaan rakenteen yli niin että myös selkäpuoli on siistiä kangaspintaa (ja myös printattavissa). Kevytseinä pysyy pystyssä alumiinijalkojen avulla, joiden syvyys on 40cm (20cm edessä ja takana). Alumiiniputkirakenne on mahdollista tehdä melko vapailla mitoituksilla, mutta yleisin korkeus on 238cm. Sopiva leveys löytynee haarukasta 80cm - 600cm.

KevytseinäKevytseinä

Roll-up banneri

Printattu vuota vedetään alumiinialustasta ylös ja ripustetaan taakse tulevan alumiinikepin päähän. Tuttu tuote monille yleisimmässä koossa 85x200cm, mutta roll-uppeja on mahdollista saada myös extraleveänä. Suosittelemme kuitenkin edellämainittuja seinäratkaisuja yli 100cm leveiksi seiniksi ja roll-uppeja muuhun käyttöön.

Roll-upitRoll-upit

Printatut levyt

Jos messuosastolla on kiinteät seinät, kannattaa selvittää voisiko ne vuorata tulostetulla ohuella levyllä. Kapa-levy tai aaltopahvi on kevyttä ja se voidaan kiinnittää ruuvilla tai 2-puolisella teipillä. Lopputulos on viimeistellyn ja "rakennetun" näköinen, kun ei tarvita erillisiä telineitä. Tulostetut kyltit eivät taitu, kuten telineet, joten suurten palojen kuljetus ja asennus tulee ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa.

Tulostetut kyltitTulostetut kyltit

Juliste tai banderolli

Edullisin ratkaisu lisätä brändäystä taustalle on printata paperinen juliste tai bannerikankainen tai PVC-muovinen banderolli. Kannattaa selvittää, miten messuosaston seinään saa kiinnitettyä tai ripustettuja printtejä ennen tilaamista.

BanderolliBanderolli

Roll-upit ja muut mainostelineet

Roll-upitRoll-upit

Roll-up banneri on ehdoton vakiovaruste messuille. Jos pitäisi valita vain yksi printattu tuote messuille mukaan, olisi se 85x200cm vakiokokoinen roll-up. Se kulkee kätevästi kantokassissa ja nousee pystyyn muutamassa sekunnissa osastolle kuin osastolle. Vuodan koko on sen verran reilu, että saat viestisi välitettyä varmasti myös kauempaa katselijoille. 

Myös erilaisilla levyprinteillä saat viestisi näkyviin. Jos ihmisten törmäily ei ole ongelma, voit teettää vaikka kevytlevystä takaa tuetun ihmisen kokoisen printin. Kaikki erikoisempi ja hauska kiinnittää messuilla huomion.

MEB saa järjestettyä myös monenlaisia mainostelineitä, joista inspiraatiota voi hakea tästä katalogista:

Messukalusteet

Mitä haluat vierailijoiden tekevän messuosastollasi? Jos haluat heidän tutustuvan näytekappaleisiin ja printattuihin materiaaleihin, tarvitset luultavasti pöydän. Pöytä antaa myös suomalaiselle turvaa sosiaalisen etäisyyden muodossa. Kun välissä on tiski, ei ole riskiä että messuhenkilökunta olisi epämiellyttävän lähellä ja tuotteita on miellyttävämpi tutkiskella pöydän äärellä. MEB voi toimittaa erilaiset printatut tiskit, pöydät ja pöytäliinat.

Logokyltit ja -tarrat

Onko messuosaston yläpuolelle mahdollisuus kiinnittää logotaulu? MEB voi printata kokonaisen levyn tai tuottaa ainoastaan tarran, joka kiinnitetään paikalla olevaan levyyn. Logotarroilla brändäämme myös muut kalusteesi, jotka olet hankkinut tapahtumakäyttöön.

Printatut materiaalit ja mainokset

Flyerit & esitteetFlyerit & esitteet

Messukävijät saavat valtavan määrän tietoa vierailunsa aikana ja haasteena on että juuri sinun tuotteesi, yrityksesi, yhdistyksesi, ideasi tai muu viestisi jäisi heidän mieleensä. Tästä syystä messuilla jaetaan niin paljon mainoksia. Tulostettu flyer, kortti, taitettu esite tai vihkonen on se "kättä pidempi", joka potentiaalisen asiakkaasi mukaan lähtee ja kotiin tai toimiston pöydälle asti päätyy.

Flyerit ja esitteet

Kevyin ja yleisin mainos messuilla on lentolehtinen, eli flyer. Jos mainoksessasi on paljon sisältöä pitää ehkä käyttää suurempaa paperikokoa tai mieluiten taittuvaa esitettä, joka on kompakti mutta ei tee kompromissiä painopinnan määrässä. Esite on sopiva mainosformaatti, kun haluat kertoa yrityksestäsi tai tuotteista ja aktivoida mainoksen saajaa toimintaan. Messuilla kannattaa harkita jonkinlaista kampanjaa, jolla messukävijä saadaan kokeilemaan palvelua. Tähän sopii vaikkapa alennuskoodi verkkokauppaan tai muu etu, josta voit muistuttaa flyerissasi.

Käyntikortit ja postikortit

Käyntikortti on universaali työkalu kaikkiin kohtaamisiin. Myös messuilla niitä on ehdottomasti oltava mukana ja mukaan napattavissa messuosaston pöydältä telineestä. Käyntikortilla jaat yhteystiedot ja edistät yhteydenottoja messujen jälkeen.

Suuremmat kortit kelpaavat melkein mihin tahansa käyttöön. Mainospostikortti on mukava kotiinvietävä. Voit myös myöntää jonkin edun messuvieraalle ja kartongille printattuna sen saajalla on korkeampi kynnys luopua siitä.

Vihkoset ja katalogit

Ammattimessuilla tavoitat kohderyhmäsi tehokkaammin ja yksittäisiin messuvieraisiin kannattaa panostaa enemmän kuin kuluttajamessuilla. Jos yritykselläsi on laaja valikoima tuotteita, voit printata tuotekatalogisi vihkoksi tai kirjaksi. MEB:ltä löytyy kaikki viimeistelytavat niitatuista vihkosista aina pehmeäkantisiin liimanidottuihin kirjoihin.

Pukeutuminen messuilla

Messuosastolla on luonnollisesti myös henkilökuntaa. On tärkeää, että messuvieraat tunnistavat välittömästä kuka pyörittää showta ja kenen puoleen kääntyä. Ihmiset ovat osa osastoa ja heidän merkitseminen on siis yhtä tärkeää kuin muunkin osaston.

Logovaatteet

Pöytäkartta häihinPöytäkartta häihin

MEB:ltä saat kaiken väriset ja malliset edustusvaatteet - printattuna tietenkin. Messuhenkilöstön tulisi parhaassa tapauksessa käyttää keskenään identtisiä vaatteita, mutta tärkeintä on että vaatteiden väritys edustaa firman brändiä. Logo ja tekstit voidaan printata tai brodeerata.

Yleisimpiä vaatekappaleita messuille ovat t-paidat, kauluspaidat, pikeepaidat, hupparit ja college-paidat. Myös huomioliivit ovat joissain tapauksissa sopiva vaate ja varmasti erottuva. Jos et löydä verkkokauppamme valikoimasta sopivia vaatteita, kannattaa kysyä meiltä ja voimme etsiä toimittajiemme valikoimista sopivat ratkaisut. Voitte tuoda myös omat vaatteet painatettavaksi.

Kaulanauhat ja kortinpidikkeet

Printatuilla kaulanauhoilla annat henkilöstöllesi ammattimaisen ilmeen. Logokaulanauhoja voi myös jakaa vieraille avaimenperiksi. MEB:ltä saat tilattua kaiken kokoiset ja pidikkeelliset kaulanauhat.

Tapahtumapassin pidike

Kaulanauhassa yleensä roikkuu muovinen kortinpidike. Valikoimassamme on pidikkeitä muovikorteille ja eri kokoisille korteille/passeille.

Nimikyltit

Nimikyltti on näppärä tapa ilmaista että joku kuuluu henkilökuntaan. Neulalla tai magneetilla kiinnittyvä kyltti rintapielessä voi korvata jopa painatuksen. Jos messuhenkilökunta vaihtuu, eikä ole mahdollista järjestää omia vaatteita kaikille, voi logollisella kyltillä merkitä kulloinkin vuorossa olevan henkilön. MEB:n valikoimassa on myös neulalla kiinnitettäviä kortin pidikkeitä.

Promotuotteet jaettavaksi

Jaettavat pikkunäppärät kuuluvat messuille. Käyttöesineestä, kuten kuulakärkikynästä on iloa messujen jälkeenkin ja mainoksesi kulkee kätevästi sen kyljessä. MEB:ltä saat valtavan valikoiman erilaista promotarviketta ja giveaway-jaettavaa.

Kynät logopainatuksellaKynät logopainatuksella

Kuulakärkikynät ja muut kirjoitusvälineet ovat tyypillisin näky messupöydällä. Niitä lähtee aina mukaan, joten varaudu riittävällä varastolla. MEB löytää valikoimastaan juuri teidän budjettiinne ja brändiin sopivan kynän.

Promotuotteet

Logotuotteiden kirjo on valtava. MEB:ltä saat tilattua mitä vain avaimenperistä termospulloihin ja kangaskasseista sateenvarjoihin. Voit etsiä inspiraatiota eniten myytyjen tuotteiden katalogista:

Printtien tilaaminen messuille MEB:ltä

MEB tarjoaa monipuoliset vaihtoehdot printtituotteiden hankkimiselle messuja varten. Tilaaminen onnistuu tämän verkkokaupan kautta, sähköpostitse tai myymälässämme. Suosittelemme verkkokauppaa, jos teillä on selvät sävelet tuotteista ja myös tiedostoista. Rekisteröityneinä asiakkaina saat verkkokaupasta aina edullisimman hinnan yksittäiselle tuotteelle.

Printtituotteiden graafinen suunnittelu

Tulostaminen edellyttää painovalmista tiedostoa. Tiedoston luomiseen tarvitaan idea ja riittävä teknologia. Riippuen luovuudesta ja käytettävissä olevista ohjelmista, ovat tässä yleisimmät vaihtoehdot:

Suunnittele printit alusta asti itse

Printit voi suunnitella melkein millä tahansa ohjelmalla. Suosittelemme käyttämään graafiseen suunnitteluun tarkoitettuja ohjelmia (Adobe Photoshop/Illustrator/Indesign yms.) tai julkaisuohjelmia (Word yms.). Jos ohjelmasta saa pdf-tiedoston tallennettua, on se luultavasti riittävä. Canva on erinomainen ilmainen työkalu. Tiedosto-ohjeita löydät tuotesivuilta ja yleisiä laatuohjeita täältä.

MEB Suunnittelupalvelu

Kaipaatko apua printtituotteiden suunnittelussa? Voit jättää toteutuksen meidän harteillemme. Minimissään tarvitsemme sinulta tekstisisällöt ja mahdolliset kuvat. Jos sinulla on suuntaa-antava tyyli mielessä, aina vain parempi. Fontin, kuvituskuvien ja/tai sävymaailman päättämisellä päästään jo erittäin pitkälle. MEB suunnittelupalvelussa veloitus on käytetyn ajan mukaan.

Messupaketit

Oletko kiinnostunut tilaamaan useamman tuotteen? Laskemme mielellämme sinulle tarjouksen, joka sisältää kaiken mitä tarvitsette. Laita siis meille viestiä ja katsotaan miten voimme tehdä messujen suunnittelusta helpompaa.

Messuaiheiset blogikirjoitukset

Olemme kirjoittaneet aiheeseen liittyviä blogitekstejä ja voit lukea niitä klikkaamalla alla olevia artikkeleita.

Copyright 2023